Amit rólunk tudni kell

A szilágyságban a szőlő és bortermelésnek ősidőkre visszanyúló hagyománya van.  Az éghajlati adottságok és a mikroklíma egy jellegzetes és egyéni szilágysági borok készítésére ad reményt. 

 A szőlőtermelési hagyományok és a hely adottságai ösztönöztek arra,  hogy szőlőt telepítsünk a  Magura aljában meghúzódó Kémer község napsütötte dűlőjére.

A szőlős az erdők alatt és  ezek védelmében helyezkedik, ahonnan egy mesebeli kilátás nyúlik az egész völgyre.  A pince, egy egyedi architektúrával rendelkezik, kőből és mélyen a domboldalban épült, egy patkó alakú építmény két be és kijárattal, aminek mindkét ága 25 m. hosszú.

A telepítés 33,5 hektárt tesz ki, amiből 27,5 hektárt  2012-ben, 6 hektárt pedig 2015-ben létesítettünk.

 A telepített terület talajösszetétele: barna erdőtalaj, podzol , savanyú és agyagos.

Az ültetvény déli fekvésű dűlőn helyezkedik el amelyen a következő szőlőfajtákat telepítettük :  Királyleányka, Olasz Riesling, Muskotály, Tramini, Merlot, Pinot Noir, Fekete Leányka, Kadarka

Fort Silvan 47

Filozófiánk

A szőlészet Északi végvára

 A hagyományos szőlőtermő vidékektől eltérő, aránylag hűvös klímájú  47-es északi szélességi fok  kihívásai  és  ennek lehetőségei késztettek arra, hogy megszülessen a Fort Silvan terv  érdekes és egyedi borokkal. 

A Fort Silvan névből a ,,Fort,,  erődöt jelent,  erőd ami a román szőlőművelés végvárát jelenti.

Mivel a mi szőlőink hűvös klímában érlelődnek  a szőlőtermesztés északi határán, a 47-es szélességi fokon túl, a szőlő lassúbb érésű és ebből adódóan aromáit jobban elraktározza.

A mi boraink kiegyensúlyozottak, magas savtartalmuk miatt egyedi aromájúak és az ásványi  anyagok gazdagsága egy  jellegzetes ízvilágot biztosít. Ezáltal boraink egyediek és  a legkülönbözőbb kulináris készítményekhez ajánlhatjuk  amelyeknek ízvilágát  fokozzák.

Fort Silvan 47

Borkóstolók

A szilágyságban csak nállunk

FORT SILVAN borkóstoló 2021

(minimum 10 személyes csoportok esetében)

1. Kíváncsi

Szőlőlátogatás, pincelátogatás – a borok megkóstolása min. 3 tartályból(boros hordóból, vagy rozsdamentes acél tartályból), azt követően 6 palackozott bor kóstolása, pogácsával és bemutatóval – Ár: 500 lej/csoport(50 lej/személy). Időtartam: 60 perc

A program keretében megtekinthetik szőlőűltetvényünket, a borok ízlelgetése közben körbejárhatnak pincénkben és megkóstolhatják a helyben sütött pogácsánkat. Jó idő esetén kinti teraszunkon is tudjuk tartani a borkóstolót. Csapaterősítő programnak is kiváló, a jókedv garantált.

 

2. Felfedező

Szőlőlátogatás és pincelátogatás – a borok megkóstolása min. 3 tartályból(boros hordóból, vagy rozsdamentes acél tartályból), azt követően 6 palackozott bor kóstolása, sajttállal és bemutatóval – Ár: 700 lej/csoport(70 lej/személy). Időtartam: 90 perc

Felfedező programunk keretében megtekinthetik szőlőűltetvényünket, a borok ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) bemutatjuk röviden a kémeri borvidék múltják, jelenét, valamint körbejárhatnak pincénkben. A borok mellé kínáljuk bőséges sajttálunkat Jó idő esetén kinti teraszunkon is tudjuk tartani a borkóstolót. Csapaterősítő programnak is kiváló, a jókedv garantált.

 

3. Ínyenc

Szőlőlátogatás és pincelátogatás – a borok megkóstolása min. 3 tartályból(boros hordóból, vagy rozsdamentes acél tartályból), azt követően 6 palackozott bor kóstolása vacsorával egybekötve (bográcsgulyás vagy Kemsilvanum tál) – Ár: 900 lej/csoport(90 lej/személy). Időtartam: min. 2-3 óra

Ínyenc programunk keretében megtekinthetik szőlőűltetvényünket, a borok ízlelgetése közben (plusz a végén egy tetszőleges bor visszakóstolása) megismertetjük a kémeri borvidék múltjával, jelenével, településünk hagyományaival, körbejárhatnak pincénkben. Igény esetén, plusz költség felszámolásával élő zene. Jó idő esetén kinti teraszunkon is tudjuk tartani a borkóstolót. Csapaterősítő programnak is kiváló, a jókedv garantált.

tarife tabel degustareHU19621.png

A fenti programajánlat munkanapokon érvényes a köbetkező órarend szerint:

Hétfő-Péntek 8-17

Szombat 9-15

Előzetes egyeztetéssel, 10 személynél nagyobb csoportokat 300 lej felár számítása melett fogadunk, hétvégeken, ünnepeken vagy vacsorával egybekötött borbemutatóra

Szívesen látjuk önöket!

Fort Silvan 47
DSC_3974