top of page
=Boraink=
sjb-5_edited.png

FS47
Olaszriesling
2022

sjb-6_edited.png

FS47 Királyleányka Ottonel Muskotály
2022

FsChardonnay_edited.png

FS47
Chardonnay

2021

Az FS47 fehér száraz bor tiszta Olaszrizling ami úgy a Fort Silvan pincészet, mint a régió egyik zászlós bora. Az itt találaható dombvidékek kiváló talaj- és éghajlati adottságokkal rendelkeznek az olaszrizling szőlőfajta termesztéséhez. Ez a bor fehér színével és élénk, tiszta arany árnyalatával tűnik ki a pohárban. Az illata gyümölcsös és virágos jegyeket hordoz, mint például zöld alma és a körte, citrusfélékkel és akácvirággal. Az olaszrizling jellegzetes savszerkezete kiegyensúlyozott és frissítő, ami nagyon kellemessé teszi a kortyolását. 

Ez a bor két szőlőfajta remek párosításából született meg. Ez a két fajta a Királyleányka és az Ottonel Muskotály. A Királyleányka a borban finom és frissítő jellegzetességeket hoz, amelyek a savaknak és virágos aromáknak köszönhetőek. Ez a fajta hozzájárul a bor eleganciájához és könnyedségéhez. Az Ottonel Muskotály pedig gazdag illatokkal és jellegzetes muskotályos, fűszeres aromákkal járul hozzá a cuveé harmóniájához.

A bor intenzív aranysárga színű. Illataiban a vanília, körte, dinnye valamint füstös jegyek köszönnek vissza. A bor íze kellemesen kiegyensúlyozott, ugyanazokkal az aromákkal amelyekkel az illatjegyekben is találkozhatunk, , hosszú és intenzív utóíz, közepes test. A bort új tölgyfahordókban érleltük 3 és fél hónapig folyamatos keverés (battonage) mellett.

sjb-7_edited.png

FS47
Ottonel Muskotály+ Olasz Riesling

2022

sjb-8_edited.png
WhatsApp Image 2023-06-28 at 09.07_edited.png

FS47
Rosé félszáraz

2022

FS47
Rosé félédes

2022

A félédes Ottonel Muskotályból és Olaszrizlingből készült cuveé szalmasárga színével és élénk csillogásával foglal helyet a pohárban. Illata intenzív és elegáns, meghatározó jegyei a muskotályos, virágos és gyümölcsös aromák. Az illatok gazdagsága és komplexitása igazi élvezetet nyújt az érzékszerveknek.

Ez a bor kiváló választás azoknak, akik szeretik élvezni a könnyed, friss és gyümölcsös borokat. A rosé jellegzetes, rózsaszín árnyalatban pompázik a pohárban, amely már önmagában is csábító látványt nyújt. Illata friss és intenzív, melyet a vörös bogyós gyümölcsök, például az eper és a málna, valamint a citrusfélék frissessége és virágos jegyek kísérnek. Ez az aromatikus komplexitás élményt nyújt az érzékszerveknek

Ennek a rosénak jellegzetes, sötétrózsaszín színe van ,ami a színanyagban gazdag Merlotnak köszönhető,amiből készült . Illata intenzív és vonzó, meghatározó jegyei között megtalálhatók a friss piros bogyós gyümölcsök, például a cseresznye és a szeder, valamint a virágos és fűszeres aromák. Ez az aromakavalkád garantáltan felébreszti az érzékek érdeklődését.

sjb-9_edited.png

FS47
Merlot +Cabernet Sauvignon

2022

sjb-0_edited.png

FS47
Merlot

2022

Feteasca Regala_edited_edited.png

47
Királyleányka

2020

A bor szép rubin-vörös színnel rendelkezik. Illata intenzív és komplex, a Merlot és a Cabernet Sauvignon jellegzetes jegyeivel. Megtalálhatók benne a fekete bogyós gyümölcsök, például a fekete cseresznye és a fekete ribizli, valamint a szeder és áfonya. Közepesen testes, friss vörösbor , kizárólag acéltartályban és üvegben volt érlelve .

A félédes Merlot szép rubin-vörös színnel és gyönyörű csillogással tűnik ki a pohárban. Illata intenzív és bájos, a Merlot jellegzetes jegyeivel. Megtalálhatók benne a piros bogyós gyümölcsök, például a cseresznye és a szeder, valamint a finom fűszerek és a vanília. A félédes Merlot íze gazdag és harmonikus. A borban a Merlot karakteres gyümölcsös és fűszeres ízek találkoznak a finom édességgel, ami enyhén simogató érzést nyújt.

Szalmasárga színű bor. Nagyon friss az illata, mezei virágokra és zöld almára utaló jegyek jellemzőek rá. Magas savassága, kiegyensúlyozott friss aromája, hosszú és friss utóíze van, mely könnyen ihatóvá teszi.

sjb-11 (1)_edited.png

47
Traminer

2020

FR+MO_edited_edited.png

47
Királyleányka+ Ottonel Muskotály

2020

RI+TR_edited_edited.png

47 Riesling+Traminer
2020

Klasszikus rózsaszirmok illatával, a fajta a grapefruit, az aranyalma és a nyári virágok jegyeivel gyönyörködtet bennünket. A borban egzotikus gyümölcsök, mint az ananász és a licsi is felfedezhetők, amelyek frissességet kölcsönöznek a bornak. Ízében telt és összetett, kiegyensúlyozott savakkal és jól meghatározott struktúrával. A gyümölcsös íz hosszú és kellemes lecsengésben marad meg.

A bor színe a szalmasárgától az aranysárgáig terjed. Illatában a muskotály, a licsi, a bodza és a vadvirágok jellegzetes jegyei érződnek. Ízében a bor nagyon szépen kiegyensúlyozott, a savak, az alkohol és a maradék cukor szépen egyensúlyban vannak. Hosszú utóíz.

Sárga bor zöldes árnyalatokkal. Illatában zöld alma, lime és grapefruit, valamint zöld fű és gyömbér vegetális jegyei. A bor száraz, szépen aromás, nagyon jól kiegyensúlyozott savakkal.

sjb-12_edited.png

47
Rosé

2022

A bor színe halvány lazacrózsaszín .

A bor alapjául szolgáló szőlőfajta kellemes savtartalmat és teststruktúrát biztosít, amelyet a grapefruit, a málna, az eper és a szamóca finom ízjegyei egészítenek ki.

A bor íze frissítő és kiegyensúlyozott, jól integrált savakkal. A nyelven a bogyós gyümölcsök jegyei tűnnek fel, amelyeket enyhe ásványosság és bársonyos textúra követ.

sjb-10_edited.png

47
Feketeleányka
2021

A bor illatában piros és fekete gyümölcsök, mint a cseresznye, az áfonya és a szilva, valamint finom fűszeres és étcsokoládés jegyek jelennek meg. Közepes tanninokkal és kellemes savakkal rendelkezik.

A bort 12 hónapig tölgyfahordóban érlelték. A hordóból származó karamell és vanília aromák harmóniában vannak a gyümölcsízekkel.

sjb-1_edited.png

Venator
Királyleányka
2022

A bor színe szalmasárga, intenzív. Az illat jellegzetes, virágos, hársfavirág, vadvirágok, sárga alma.A bor száraz, jól érezhető érett gyümölcsök, mint az aranyalma, őszibarack, grapefruit aromái, de egy árnyalatnyi szárított széna is felfedezhető, mindezt nagyon jól kiegyensúlyozza az alkohol és a savak.

sjb-3_edited.png

Venator
Stephanus

2021

Intenzív vörös színű bor, árnyalatában a lila dominál . Ízében és illatában visszaköszönnek erdei gyümölcsök, szilva, áfonya, valamint füstös aromák, melyek a 12 hónapon át tartó tölgyfahordóban történő érlelés eredményei. A három fajta: Merlot, Feketeleányka és Pinot Noir tökéletes összhangja a hosszan tartó utóízben bontakozik ki.

sjb-2_edited.png

Venator
Pinot Noir

2022

Finom zamatú, élénk vörös színű, savakban gazdag gyümölcsös aromájú bor. Ízharmóniája leginkább meggyre, málnára és cseresznyére emlékeztet, valamint a nedves föld kellemes illatára. A bor 10 hónapig tölgyfahordóban volt érlelve.

sjb-4_edited.png

Venator
Merlot
2022

Finom zamatú, élénk vörös színű, savakban gazdag gyümölcsös aromájú bor. Ízharmóniája leginkább meggyre, málnára és cseresznyére emlékeztet, valamint a nedves föld kellemes illatára. A bor 10 hónapig tölgyfahordóban volt érlelve.

bottom of page